Eliteidrætsklasser

Eliteidrætsklasser

Eliteidrætsklasser

I 2005 fik alle 13-16-årige eliteidrætsudøvere i Esbjerg Kommune, som de første i Danmark, tilbud om at kombinere uddannelse og eliteidræt.

Esbjerg Kommunes eliteidrætsklasser er et tilbud til unge talenter på 7.-9.klassetrin, der ønsker at forene skolegang med eliteidræt. Målet er at skabe en bedre sammenhæng mellem skole og idræt, så eleverne får optimeret muligheden for at udvikle deres talent.

Vitaskolen Bohr i det nordlige Esbjerg findes Esbjerg Kommunes eliteidrætsklasser, der fungerer i et tæt samarbejde med idrætsklubberne, Team Danmark og Esbjerg Kommune. I eliteidrætsklasserne kombineres den faglige undervisning med tre ugentlige morgentræninger, obligatoriske kurser fra Team Danmark der er målrettet eliteidrætsudøvere, fleksibilitet i forhold til træningslejre og konkurrencer/stævner, og meget mere.

Alle eliteidrætsudøvere kan søge om optagelse i eliteidrætsklasserne uanset sportsgren, men det er et krav, at den relevante klub kan tilbyde morgentræning. Bemærk, at udøveren skal gå i eliteklasserne på Vitaskolen for at deltage i klubbernes morgentræning.

Eliteidrætsklaserne tager vare på ’det hele menneske’ – såvel idræt og uddannelse som personlig udvikling.